Известие

Collapse
No announcement yet.

След смяна на ламбда зловещо забива нос

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• След смяна на ламбда зловещо забива нос

Преди няколко седмици махнах катализатора на колата (от подписа). Впоследствие се оказа, че при махането (по-точно избушването) е повредена ламбда сондата. От сервиза я смениха за тяхна сметка, но сега пък се появи още по-голям проблем- като е студена, колата забива нос до такава степен, че като натисна газта, все едно натискам спирачката.
    Възможно ли е това да стане от неподходяща сонда, която да бута по-богата смес и да задавя колата?
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
    ...Възможно ли е това да стане от неподходяща сонда, която ... ?
    Възможно е, иди на диагностика - да ти проверят 1. вярната сонда ли са ти сложили
    и 2. дали отчита показанията в нормите

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
      Възможно е, иди на диагностика - да ти проверят 1. вярната сонда ли са ти сложили
      и 2. дали отчита показанията в нормите
      На мен ми се струва че щом само студена не работи нещо реотана на сондата нее в час!!!До колко трябва да загрее че да заработи като хората!?И вообще като загрее работи ли на 100%!?
      sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
        На мен ми се струва че щом само студена не работи нещо реотана на сондата нее в час!!!До колко трябва да загрее че да заработи като хората!?И вообще като загрее работи ли на 100%!?
        Ами не, и като загрее не работи съвсем както трябва. А подгряването го оправиха - беше изгнил един бушон. Вчера, като смениха сондата, колата работеше нормално. Днес сутринта обаче едвам потегляше, все едно някой я е хванал за гушата. Като загря изведнъж се оправи - не се давеше, ускоряваше равномерно. Вечерта обаче като запалих правеше сутрешните номера и не се оправи напълно и след като загря добре - като тръгна от ниски обороти същото чувство, че някой я е хванал за гушата, при по-рязко настъпване направо забива нос.
        Че явно ламбдата е нещо сбъркана е ясно, притеснява ме дали около 100 км каране в този режим може да доведе до по-тежки последствия?
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Ами не, и като загрее не работи съвсем както трябва. А подгряването го оправиха - беше изгнил един бушон. Вчера, като смениха сондата, колата работеше нормално. Днес сутринта обаче едвам потегляше, все едно някой я е хванал за гушата. Като загря изведнъж се оправи - не се давеше, ускоряваше равномерно. Вечерта обаче като запалих правеше сутрешните номера и не се оправи напълно и след като загря добре - като тръгна от ниски обороти същото чувство, че някой я е хванал за гушата, при по-рязко настъпване направо забива нос.
          Че явно ламбдата е нещо сбъркана е ясно, притеснява ме дали около 100 км каране в този режим може да доведе до по-тежки последствия?
          Ако сондата е наред в случая лошото е ,че тоя проблем може да го прави от какво ли не!!Като за начало трябва да се провери ланда сондата дали е работеща и след като се установи какво и е положението да се търси проблема!!Наи-вероятно нещо тя нее наред но нее изключено да има и някои друк проблем които просто да се е появил в лош момент съвпадаики със смяната на сондата!А за тия 100 км мисля ако наистина се дави както казваш да посабере малко повечко сажди по свещи клапани и тн което нее много препоръчително!
          Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 21:48.

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
            Ако сондата е наред в случая лошото е ,че тоя проблем може да го прави от какво ли не!!Като за начало трябва да се провери ланда сондата дали е работеща и след като се установи какво и е положението да се търси проблема!!Наи-вероятно нещо тя нее наред но нее изключено да има и някои друк проблем които просто да се е появил в лош момент съвпадаики със смяната на сондата!
            Миналата седмица бях на диагностика - дебитомерът си работеше, само старата сонда беше заминала. Няма логика да е от друго...

Comment

Миналата седмица бях на диагностика - дебитомерът си работеше, само старата сонда беше заминала. Няма логика да е от друго...
              Бе той си работи ама аз сега с това се боря - показва на моменти каквото си иска тоя дебитомер - износват се графитните им писти на наще дебитомер-и.
              И все пак тия дето ти махнаха катализатора - каква сонда да сложили - вероятно е такава без подгрев и е по-евтина. И точка 2 е дали не са омазали нещо с гърнето на мястото на катализатора.

Даването на газ, води до пристрастяване!
              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

С подгрев е, даже смениха бушона. Според майстора в него е била причината да не работи преди това. А че са омазали нещо с гърнето е ясно.

Comment

С подгрев е, даже смениха бушона. Според майстора в него е била причината да не работи преди това. А че са омазали нещо с гърнето е ясно.
                  Виж си пак бушончето

Comment

Решението на загадката: всмукателните колектори са били извадени и е смучело въздух. Поне така казва Бобо. Ама как така стана точно след смяната на ламбдата...

Comment

Колеги и при мен се появи същият проблем. Нищо не съм правил по колата. Тръгнах за университета сутринта и колата започна по едно време да придръпва и забива, не беше още загряла. Като загря ми се стори че се пооправи и на следващата сутрин сичко се повтори.
                      Каде се намира този бушон за подгряването на ландата, че аз вобще не знаех че съществува.

АЛФА 155 1.8TS 94г.

Comment

Първоначално публикувано от pesho ot vraca Покажи съобщение
                        Колеги и при мен се появи същият проблем. Нищо не съм правил по колата. Тръгнах за университета сутринта и колата започна по едно време да придръпва и забива, не беше още загряла. Като загря ми се стори че се пооправи и на следващата сутрин сичко се повтори.
                        Каде се намира този бушон за подгряването на ландата, че аз вобще не знаех че съществува.

АЛФА 155 1.8TS 94г.
                        И аз не знам точно, някъде около самата ламбда. Но при мен се оказа друго.

Comment

Първоначално публикувано от pesho ot vraca Покажи съобщение

АЛФА 155 1.8TS 94г.
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showt...?t=4000&page=2
                          155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Благодаря колеги утре ще ги проверя и ще пиша какво е пологението

АЛФА 155 1.8TS 94г.

Comment

Здравей те и моята алфа има саштия проблем при 20-25 оборота забива муцуната.Няма значение дали е топла или студена.

Comment

Working...
                              X